Τηλεδιάσκεψη Επιτροπής Π.Ε.Δ. Ηπείρου με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου (ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ)

Τηλεδιάσκεψη Επιτροπής Π.Ε.Δ. Ηπείρου

Στην κατανομή των 100 πρώτων ηλεκτρονικών συσκευών (tablet) που έχει ήδη στη διάθεσή της η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Ηπείρου προχωρά άμεσα η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηπείρου, βάσει των απόλυτων και άμεσων αναγκών που καταγράφουν οι Διευθυντές των σχολικών μονάδων της περιοχής.

Βάσει της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, της 25ης Νοεμβρίου 2020, η Π.Ε.Δ. Ηπείρου διαθέτει ως γνωστόν, 25.000 ευρώ για την αγορά ηλεκτρονικών συσκευών (tablet) και άλλα 5.000 ευρώ για συνδέσεις mobile internet, για τις ανάγκες της τηλε-εκπαίδευσης των μαθητών των 18 Δήμων της Ηπείρου.

Δεδομένων των μεγάλων ελλείψεων που παρατηρούνται στην αγορά των ηλεκτρονικών ειδών τις τελευταίες μέρες, η Π.Ε.Δ. Ηπείρου κατάφερε να έχει ήδη στη διάθεσή της τα πρώτα 100 tablet και εντός των επομένων ωρών αναμένει και άλλα 100 tablet στα Γιάννενα. Η προμήθεια της Π.Ε.Δ. Ηπείρου θα περιλαμβάνει συνολικά περί τα 230 tablet και την ίδια ώρα, μετά από πρωτοβουλία του Προέδρου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, κ. Χρήστου Ντακαλέτση, θα διατεθούν στην Ήπειρο, άλλα 50 tablet, δωρεά της εταιρείας «ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή».

Γίνονται δε προσπάθειες μέσω δωρεών, να αυξηθεί ακόμα περισσότερο ο αριθμός των βοηθημάτων που θα διατεθούν στα σχολεία της Ηπείρου.

Το πρωί της Πέμπτης 10/12/2020, ο Πρόεδρος της Π.Ε.Δ. Ηπείρου συγκάλεσε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή του Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης Ηπείρου κ. Κων/νου Καμπουράκη και των εκπροσώπων των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων που είχαν οριστεί από το ΔΣ της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, κ.κ. Σπ. Παππά, Αντιπροέδρου της Π.Ε.Δ. Ηπείρου (ΠΕ Θεσπρωτίας), Ευ. Πήχα (ΠΕ Ιωαννίνων), Τζ. Ταπραντζή – Κοίλια (ΠΕ Άρτας) και Αθ. Κωνσταντάκη (ΠΕ Πρέβεζας).

Αυτό που έγινε γνωστό σήμερα από τον κ. Καμπουράκη, ήταν ότι οι συνολικές ανάγκες για ηλεκτρονικά βοηθήματα στην Ήπειρο, μειώνονται σημαντικά, μετά την προμήθεια και κατανομή στα σχολεία της περιοχής, από το Υπουργείο Παιδείας, 1.516 tablet, τα οποία έχουν ήδη διατεθεί στα σχολεία.

Από τη συζήτηση, προέκυψε επίσης πως ορισμένοι Δήμοι της Ηπείρου έχουν προχωρήσει από μόνοι τους, τις τελευταίες μέρες, στην προμήθεια tablet, ώστε μειώνονται ακόμα περισσότερο οι ανάγκες.

Συμφωνήθηκε κατά την τηλεδιάσκεψη, να προχωρήσει η Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Ηπείρου στην επικαιροποίηση των αναγκών αλλά και στην καταγραφή των περιπτώσεων όπου θα δοθούν τα πρώτα 100 tablet άμεσα.

Η κατανομή των περίπου 280 συνολικά, tablet της Π.Ε.Δ. Ηπείρου θα γίνει με αναλογικό τρόπο στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες και την κατανομή ανά σχολείο θα κάνουν οι Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.