Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021 12:48

2o Διαδικτυακό Σεμινάριο 15/04/2021. Project "Sustainable Tourism & Mobility Hand by Hand development" (SUSTOURISMO)

Η Π.Ε.Δ. Ηπείρου σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021 και ώρα 11:00 πμ το δεύτερο διαδικτυακό σεμινάριο με θέμα "Προωθώντας την συνεργασία τριπλού έλικα στο πλέγμα Τουρισμού - Βιώσιμης Κινητικότητας" που διοργανώνεται στο πλαίσιο του έργου με τίτλο «Sustainable Tourism & Mobility Hand by Hand development», ακρωνύμιο SUSTOURISMO (ADRION 1135) του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας «INTERREG V-B Adriatic - Ionian Programme 2014-2020» που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) και από Εθνικούς Πόρους.

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στην αγγλική γλώσσα στον σύνδεσμο: https://global.gotomeeting.com/join/727981125

Το έργο με τίτλο «Sustainable Tourism & Mobility Hand by Hand development», ακρωνύμιο SUSTOURISMO (ADRION 1135) του Προγράμματος Διακρατικής Συνεργασίας «INTERREG V-B Adriatic - Ionian Programme 2014-2020», έχοντας ως σημείο εκκίνησης τις φυσικές πύλες της περιοχής Αδριατικής - Ιονίου, ήτοι τους κόμβους μεταφοράς (αεροδρόμια, λιμάνια, σιδηροδρομικούς σταθμούς) και επεκτεινόμενο προς τους πόλους τουριστικής έλξης (κέντρα πόλεων, παράκτιες περιοχές, σημεία ενδιαφέροντος), στοχεύει:

• Στη δημιουργία καινοτόμων μοντέλων τουρισμού ως προς τη δημιουργία τουρισμού χαμηλότερων τιμών άνθρακα.
  • Στη διερεύνηση των τουριστικών αναγκών (μέσω ερευνών για τον προσδιορισμό των ενδιαφερόντων και των αναγκών, προώθησης περιοχών ιστορικής και πολιτιστικής αξίας, εναλλακτικών τύπων τουρισμού).
  • Στον προσδιορισμό σημαντικών παρόχων υπηρεσιών τουρισμού και κινητικότητας, καθώς και εμπλεκόμενων βασικών Φορέων, δομώντας το δίκτυο "SUSTOURISMO".
  • Στην οικοδόμηση συνεργασίας μεταξύ των προσδιορισμένων παραγόντων προωθώντας την αειφορία.
  • Στην αξιοποίηση της δύναμης των νέων τεχνολογιών, αναπτύσσοντας την εφαρμογή "SUSTOURISMO", τόσο για την αύξηση της ευαισθητοποίησης προς τον βιώσιμο τουρισμό, όσο και για τον υπολογισμό του αντίκτυπου του τουρισμού στη βιωσιμότητα.
  • Στην παροχή προς τους Φορείς χάραξης πολιτικής της περιοχής Αδριατικής - Ιονίου Σχεδίου Δράσης για τη Βιώσιμη Ενίσχυση του Τουρισμού, καθώς και στην παροχή προς τους Τουριστικούς Φορείς καινοτόμων επιχειρηματικών μοντέλων, βασισμένων στην ενεργό συμμετοχή τουριστών - εθελοντών.

Στο έργο συμμετέχουν οι κάτωθι φορείς:

1. Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης - ΕΚΕΤΑ (Επικεφαλής Εταίρος)
  2. Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) ΗΠΕΙΡΟΥ
  3. Ινστιτούτο Μεταφορών και Εφοδιασμού (IT)
  4. Κεντρική Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία - Εκτελεστική Γραμματεία (IT)
  5. Ινστιτούτο Κυκλοφορίας και Μεταφορών της Λιουμπλιάνα (SL)
  6. Περιφερειακή Αναπτυξιακή Εταιρεία της αστικής περιοχής της Λιουμπλιάνα (SL)
  7. Δήμος Ζαντάρ (HR)
  8. Δήμος Τιβάτ (ΜΕ)
  9. Περιφερειακό Συμβούλιο του Μπεράτ (AL)
  10.  Πανεπιστήμιο του Βελιγραδίου (SB)