Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2021 12:19

ΗΜΕΡΙΔΑ με θέμα "Το χρηματοδοτικό πλαίσιο της Νέας προγραμματικής Περιόδου και οι ευκαιρίες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση" UPDATE

UPDATE 12/11/2021

Η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α.), σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) και κάθε μία από τις 13 Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (Π.Ε.Δ.) της χώρας, προγραμματίζει, για την περίοδο Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2021, τη διοργάνωση Ημερίδων, με θέμα τα “Χρηματοδοτικά Προγράμματα της Νέας Προγραμματικής Περιόδου 2021-2027 και τις ευκαιρίες για τους ΟΤΑ α΄ βαθμού”.

Στόχος των Ημερίδων είναι η έγκαιρη ενημέρωση και προετοιμασία των Ο.Τ.Α., για την αποτελεσματική αξιοποίηση των χρηματοδοτικών πηγών και εργαλείων της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου.

Οι κύριες παρεμβάσεις στις ημερίδες θα αφορούν:

• Το ΕΣΠΑ 2021-2027 και τις ευκαιρίες για την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης και τις χρηματοδοτικές δυνατότητες που προσφέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Τα Έργα και τις δράσεις του Ταμείου Ανάκαμψης που ενδιαφέρουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Το Πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» και τις λοιπές δράσεις του Υπουργείου Εσωτερικών

Η Ενημερωτική Ημερίδα για τους Δήμους της Περιφέρειας Ηπείρου θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 15 Νοεμβρίου 2021, στην πόλη των Ιωαννιτών (Du Lac Congress Center & Spa, Κ. Παπούλια & Ίκκου).

Στις εργασίες της Ημερίδας θα παραστεί και θα μιλήσει ο Αναπλ. Υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Σύντομο Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γεώργιος Στύλιος.

Η ημερίδα, θα μεταδίδεται ταυτόχρονα με τη διεξαγωγή της (09.15πμ) και διαδικτυακά στον σύνδεσμο https://www.youtube.com/watch?v=OxJ4mAqQxGY

Επισυνάπτεται το Πρόγραμμα Ημερίδας

Σημειώνεται ότι λαμβάνοντας υπόψη τους κανόνες ασφάλειας και τα μέτρα προστασίας έναντι του covid-19 οι συμμετέχοντες στην Ημερίδα πρέπει να είναι εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες, να έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης, το οποίο πρέπει να επιδεικνύουν κατά την προσέλευσή τους, για τη διαδικασία ελέγχου και ταυτοποίησης. Η χρήση προστατευτικής μάσκας είναι υποχρεωτική.