Τρίτη, 25 Ιουνίου 2019 14:18

Ενημερωτική συνάντηση για τους νεοεκλεγμένους Δημάρχους

Αγαπητοί Νεοεκλεγέντες Συνάδελφοι, Θερμά συγχαρητήρια για την εκλογή σας στο αξίωμα του Δημάρχου,

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου και η Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) με τη στήριξη της ΚΕΔΕ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους, και με στόχο την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωσή σας προγραμματίζουν "Ενημερωτική Συνάντηση" για τους νεοεκλεγέντες Δημάρχους, την Τετάρτη, 10 Ιουλίου 2019 και ώρα 10.00 πμ, στη Θεσσαλονίκη, στο ξενοδοχείο Grand Hotel Palace (Μοναστηρίου 305).

Στόχος είναι η πληροφόρηση και η συζήτηση για το νέο θεσμικό πλαίσιο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ιδιαίτερα στα σημεία εκείνα που δημιουργούν ερωτήματα, ενόψει της νέας δημοτικής περιόδου από την 1η Σεπτεμβρίου 2019.

Η Ημερίδα αυτή αποτελεί την αφετηρία σειράς ενημερωτικών συναντήσεων. Αντίστοιχες εκδηλώσεις για το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων της χώρας θα πραγματοποιηθούν, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εσωτερικών και τα συλλογικά όργανα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τον Σεπτέμβριο 2019 σε τοπικό επίπεδο.

Οι βασικές θεματικές ενότητες της Ενημερωτικής Συνάντησης είναι:

• Σύστημα Διακυβέρνησης (συγκρότηση – αρμοδιότητες οργάνων, ενδοδημοτική αποκέντρωση)
  • Εποπτεία ΟΤΑ (Περιεχόμενο εποπτείας, υποχρεωτικός έλεγχος, αστική πειθαρχική Ευθύνη)
  • Οικονομικά - Οικονομική Διοίκηση και διαχείριση των ΟΤΑ (Οικονομικά των ΟΤΑ - Κατάρτιση προϋπολογισμού – Διενέργεια Δαπανών - Όργανα & Διαδικασίες)
  • Στρατηγικός και επιχειρησιακός προγραμματισμός
  • Εθνικές και Ευρωπαϊκές Πηγές Χρηματοδότησης
  • Οργάνωση και Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση

Η κάλυψη των δαπανών της εκδήλωσης πραγματοποιείται από την Π.Ε.Δ. Κεντρικής Μακεδονίας και την ΕΕΤΑΑ Α.Ε.

Σας προσκαλούμε να συμμετάσχετε στην Ενημερωτική Συνάντηση της 10ης Ιουλίου 2019 στη Θεσσαλονίκη και να συμβάλλετε στο γόνιμο διάλογο που επιθυμούμε να αναπτυχθεί

Our website is protected by DMC Firewall!