Η ιστοσελίδα βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία. Το περιεχόμενο της ανανεώνεται διαρκώς.
Πέμπτη, 25 Οκτωβρίου 2018 11:09

Επιστολή-Αίτημα προς αρμόδια Υπουργεία

Η ΠΕΔ Ηπείρου, στο πλαίσιο του ρόλου της και διαβουλευόμενη με τα μέλη της, τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης της Ηπείρου, επεξεργάζεται και διεκδικεί λύσεις υπέρ της Τοπικής και Περιφερειακής ανάπτυξης.

Το αίτημα που καταθέτουμε αφορά ένα πολύ σημαντικό θέμα για την περιοχή των Ιωαννίνων και της Ηπείρου γενικότερα. Πρόκειται για:

  • Την κατασκευή του οδικού άξονα Πεδινή - Κακαβιά με τη σύνδεσή του με την Ιόνια οδό, ολοκληρώνοντας τη λειτουργία της ως εθνικού και διεθνούς διευρωπαϊκού άξονα και
  • Την κατασκευή κόμβου στην Εγνατία Οδό (θέση «Δρίσκος»), που θα συνδέει το ΒΔ τμήμα του λεκανοπεδίου με την Εγνατία.

Θεωρούμε ότι πρέπει να δρομολογηθούν άμεσα τα συγκεκριμένα έργα, αφού τόσο η ολοκλήρωση του οδικού άξονα έως την Κακαβιά όσο και ο κόμβος στο Δρίσκο αποτελούν χρονίζοντα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας που με την υλοποίησή τους θα δημιουργήσουν νέες αναπτυξιακές προοπτικές για ολόκληρο το ΒΔ τμήμα του λεκανοπεδίου Ιωαννίνων και γενικότερα για όλον το Νομό και την Περιφέρεια. Θα συμβάλουν τα μέγιστα στην αναπτυξιακή προοπτική της περιοχής καθώς θα διευκολύνουν την μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών, αναβαθμίζοντας την οδική ασφάλεια των διερχόμενων.

Επιπλέον συνδέουν τη μοναδική Βιομηχανική Περιοχή (ΒΙ.ΠΕ.) που λειτουργεί στην Π.Ε. Ιωαννίνων με το λιμάνι της Ηγουμενίτσας, την Εγνατία οδό και την Κακαβιά, δημιουργώντας νέα δεδομένα στην επικοινωνία με την γείτονα Αλβανία.

Με την κατασκευή τους αυξάνονται οι δυνατότητες επενδύσεων στις μεταφορές, τη βιομηχανία και τον τουρισμό, καθώς ανοίγονται νέες αγορές.

Τέλος ολοκληρώνεται η λειτουργία της Ιονίας Οδού ως εθνικού και διεθνούς διευρωπαϊκού άξονα.

Πρέπει να κατανοήσουμε όλοι μας, κεντρικό Κράτος και τοπικοί Φορείς, πως είναι πλέον επιτακτική ανάγκη για την ευρύτερη περιοχή της Ηπείρου να προωθηθούν άμεσα λύσεις σε αυτά τα θέματα.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ συζήτησε σχετικά με το παραπάνω θέμα και αποφάσισε ομόφωνα τη σύνταξη αυτής της επιστολής.

Με την ελπίδα της αποδοχής του αιτήματός μας, που αποτελεί και αίτημα όλης της κοινωνίας του Νομού και της Ηπείρου, αναμένουμε τις απαντήσεις σας και είμαστε στη διάθεσή σας για κάθε επικοινωνία και συνεργασία.

 

Επισυνάπτεται η με αρ. πρωτ. 700/24.10.2018 επιστολή 

Our website is protected by DMC Firewall!