Η ιστοσελίδα βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία. Το περιεχόμενο της ανανεώνεται διαρκώς.
Τετάρτη, 24 Οκτωβρίου 2018 15:42

ΗΜΕΡΙΔΑ για την Οικονομική Διαχείριση των Δήμων μετά την εφαρμογή του ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι

Μετά την ψήφιση του νέου θεσμικού πλαισίου, Ν. 4555/2018 (ΦΕΚ Α’ 133) - ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ Ι - η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να εφαρμόσει ένα πλήθος αλλαγών στη λειτουργία της με αποτέλεσμα να δημιουργούνται πιθανά προβλήματα στον τρόπο λήψης αποφάσεων καθώς και τις διαδικασίες διοικητικής και οικονομικής λειτουργίας των Δήμων είτε από το νέο εκλογικό σύστημα είτε από το νέο σύστημα διακυβέρνησης.

Η Π.Ε.Δ. Ηπείρου στο πλαίσιο του ρόλου της για ενημέρωση και επιμόρφωση του ανθρώπινου δυναμικού των Δήμων της Ηπείρου και σε συνέχεια σχετικής απόφασης του Διοικητικού της Συμβουλίου (106_2018 – ΑΔΑ: Ψ7ΠΤΟΚΖ3-ΨΡΙ) διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι» που απευθύνεται σε υπάλληλους και στελέχη των Δήμων της Ηπείρου καθώς και τα νομικά τους πρόσωπα (δημοτικές επιχειρήσεις, ΝΠΔΔ κλπ).

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9 Νοεμβρίου 2018, ώρες 10:00 πμ έως 15:00 μμ, στα γραφεία της Π.Ε.Δ., στα Ιωάννινα (Ν. Ζέρβα 2, 4ος όροφος) με τη συνεργασία της εταιρίας ΝΟΜΟΤΕΛΕΙΑ. 

Στόχος της ημερίδας είναι, να ενημερωθούν τα στελέχη όλων των Δήμων της Ηπείρου και να λάβουν άμεσα, έγκυρα και τεκμηριωμένα απαντήσεις σε κρίσιμα ερωτήματα, σε θέματα σχετικά με την ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ Ι και ειδικότερα τις μεταβολές που επιφέρει ο Νόμος 4555/2018 στις διαδικασίες ανάληψης, εκκαθάρισης και εντολής δαπανών των ΟΤΑ Α’ Βαθμού.

Εισηγητής της ημερίδας θα είναι ο έγκριτος νομικός, συγγραφέας πολυάριθμων βιβλίων για την αυτοδιοίκηση και συνεργάτης της Νομοτέλεια, κ. Ιωάννης Θεοδώρου.

Για πληροφορίες: Ανδρέας Ρίζος (τηλ.: 26650 27381, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

DMC Firewall is a Joomla Security extension!