Η ιστοσελίδα βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία. Το περιεχόμενο της ανανεώνεται διαρκώς.
Τρίτη, 23 Οκτωβρίου 2018 10:20

ΗΜΕΡΙΔΑ για την Ηλεκτρονική Διακίνηση Εγγράφων

Με βάση τις πρόσφατες Νομοθετικές Ρυθμίσεις για την Ηλεκτρονική Διακίνηση Εγγράφων-Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση και ειδικότερα το Ν.4440/2016-ΦΕΚ 224 /Α/02-12-2016 και το Άρθρο 24-Ηλεκτρονική διαδικασία έκδοσης και διακίνησης διοικητικών πράξεων και εγγράφων στο δημόσιο τομέα, καθίσταται αναγκαία και υποχρεωτική (έως 31-12-2018) η ψηφιακή υπογραφή, κατά την ηλεκτρονική έκδοση και διακίνηση ή διαχείριση πάσης φύσεως διοικητικών πράξεων - εγγράφων σε όλους τους Φορείς του Δημοσίου (Ν.Π.Δ.Δ., ΟΤΑ α’ & β’ βαθμού κλπ).

Η Π.Ε.Δ. Ηπείρου στο πλαίσιο της ενημέρωσης και επιμόρφωσης του ανθρώπινου δυναμικού των Δήμων της Ηπείρου διοργανώνει ημερίδα με θέμα: «Οργάνωση Διαδικασιών Διαχείρισης – Ψηφιακής Διακίνησης Εγγράφων στους Δήμους έως 31-12-2018 στο πλαίσιο του Ν.4440/2016», που απευθύνεται σε υπάλληλους και στελέχη των Δήμων της Ηπείρου καθώς και τα νομικά τους πρόσωπα (δημοτικές επιχειρήσεις, ΝΠΔΔ κλπ).

Η Ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την ΤΕΤΑΡΤΗ 7 Νοεμβρίου 2018, ώρες 10:00 πμ έως 15:00 μμ, στα γραφεία της Π.Ε.Δ., στα Ιωάννινα (Ν. Ζέρβα 2, 4ος όροφος) με τη συνεργασία της εταιρίας International Forum Training & Consulting.

Στόχος της Ημερίδας είναι, να ενημερωθούν όλα τα στελέχη των Δήμων της Ηπείρου, από εξειδικευμένους ομιλητές-εισηγητές, για τις ενέργειες προετοιμασίας, τις διαδικασίες, την υποδομή σε software & hardware αλλά και τις απαιτήσεις που είναι απαραίτητες για την πλήρη εφαρμογή της Ηλεκτρονικής Διακίνησης & Ψηφιακής Διαχείρισης Εγγράφων στους Δήμους της Ηπείρου.

Ομιλητές - Εισηγητές θα είναι:

  • Δρ. Δημήτρης Καραπιπέρης, Ειδικό Στέλεχος, αρμόδιος υπηρεσίας ΟΤΑ,
  • Γιώργος Βιτσάκης, Υπεύθυνος Τμήματος Επεξεργασίας Πληροφορίας του Κέντρου Πληροφορικής Πανεπιστημίου Κρήτης,
  • Κώστας Μαύρος, Υπεύθυνος Τομέα Μηχανογραφικών Εφαρμογών της Forum Training, Consulting & Software

Τον συντονισμό θα έχει ο Ιωάννης Νικλήτσας, Γενικός Διευθυντής της Forum Training, Consulting & Software.

Κατά τη διάρκεια της Ημερίδας θα γίνει παρουσίαση της εξειδικευμένης εφαρμογής / σουίτα υπηρεσιών, “Polis Work Flow”, που έχει αναπτύξει το Πανεπιστήμιο Κρήτης σε συνεργασία με την εταιρία International Forum Training, για τη Διαχείριση, Ψηφιακή Διακίνηση Εγγράφων και την Παρακολούθηση Διαδικασιών των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Είναι μια πλατφόρμα που περιλαμβάνει την παρακολούθηση όλων των διαδικασιών ενός Δήμου όχι μόνο σε επίπεδο ψηφιακής διακίνησης εγγράφων αλλά και την παρακολούθηση όλων των διαδικασιών σε ολόκληρο το δυναμικό του Δήμου

Για πληροφορίες: Ανδρέας Ρίζος (τηλ.: 26650 27381, email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.)

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd