Εκτύπωση αυτής της σελίδας
Σάββατο, 29 Σεπτεμβρίου 2018 12:37

Eco-management: Δράση 1 - Σεμινάριο κατάρτισης στην Ελλάδα

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία, η διακρατική συνάντηση εργασίας-σεμινάριο κατάρτισης του έργου Eco-management: “Η γνώση του χθές, τεχνογνωσία του αύριο“ (Erasmus + Ecomanagement – 2017-1-FR01-KA204-037222).

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ηπείρου, ως εταίρος, και υπεύθυνη για την υλοποίηση της Δράσης C1: Σεμινάριο κατάρτισης στην Ελλάδα, υποδέχθηκε και φιλοξένησε στο Δήμο Ζαγορίου-περιοχή παρέμβασης-τους συντονιστές εκπροσώπους των εταίρων -φορέων απo Γαλλία, Κορσική, Ισπανία, Σκωτία και Σλοβακία.

Η κατάρτιση-εκπαίδευση, αφορούσε στις παλιές τεχνικές που συνδέονται με την βιώσιμη ανάπτυξη των περιοχών, προκειμένου να εφαρμοστούν οικολογικοί τρόποι διαχείρισής του “τοπίου” και του περιβάλλοντος. Παλιοί τεχνίτες, μάστοροι, μετέδωσαν τις γνώσεις που κατέχουν και που προέρχονται από προηγούμενες γενιές, σε νέους, σε πολίτες και σε τοπικούς φορείς.

Κύριος στόχος, η ένταξη των νέων στην ανάπτυξη του τόπου και στην βιώσιμη διαχείριση, σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Στο πλαίσιο αυτό, υπήρξε μια πλούσια θεματολογία εισηγήσεων και βάσει του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν ασκήσεις πεδίου στο “εργοτάξιο” και στους φυσικούς χώρους, στη Γέφυρα της Πλάκας, στον χώρο του Πάρκου Βόρειας Πίνδου, στον Ελαφότοπο και στη σκάλα του Βραδέτου.

Θεματικά αντικείμενα, η τοπική τεχνογνωσία στην τέχνη της ξερολιθιάς, τα αρωματικά φυτά, η παραδοσιακή επεξεργασία και χρήση των πρώτων υλών της κτηνοτροφίας, και η τέχνη της ασημουργίας. Όλα αυτά, έχουν άμεση σχέση με την αειφορία, την τοπική οικονομία και την πολιτιστική κληρονομιά της Ηπείρου.

Τα αποτελέσματα του έργου, σε όλες τις γλώσσες του εταιρικού σχήματος, θα δημοσιοποιηθούν στην σελίδα του έργου www.ecomanagement.eu

Έκθεση εικόνων

DMC Firewall is a Joomla Security extension!