Πέμπτη, 20 Σεπτεμβρίου 2018 16:31

Λειτουργία Γηροκομείου "Ζωσιμάδων" Ιωαννίνων

Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Το Γηροκομείο "Ζωσιμάδων" λειτουργεί στα Ιωάννινα υπό την Ιερά Μητρόπολη Ιωαννίνων και βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο της αναστολής λειτουργίας του εξ αιτίας του υπέρογκου προστίμου που του έχει επιβληθεί από το Υπουργείο σας, επειδή φέρεται ότι διέπραξε τελωνειακή παράβαση, η οποία προβλέπεται από τις διατάξεις περί λαθρεμπορίας καυσίμων.

Πρόκειται για πολύ σοβαρό ζήτημα διότι διακυβεύεται η λειτουργία μιας σημαντικής και ευαίσθητης δομής κοινωνικής πρόνοιας (ίδρυμα φροντίδας ηλικιωμένων) της περιοχής μας.

Το Γηροκομείο Ζωσιμάδων Ιωαννίνων είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα (Κοινωφελές Ίδρυμα) που λειτουργεί στην πόλη των Ιωαννίνων από το 1800 περίπου. Καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας του, σε εικοσιτετράωρη βάση προσφέρει αδιαλείπτως φιλοξενία, νοσηλευτική φροντίδα, ιατρική περίθαλψη, σίτιση, ένδυση, ψυχαγωγία, νομική κάλυψη και κοινωνική υποστήριξη, σε ανήμπορους και μοναχικούς ηλικιωμένους των Ιωαννίνων, αλλά και της ευρύτερης περιοχής της Ηπείρου.

Σήμερα το Γηροκομείο διατρέχει άμεσο κίνδυνο να κλείσει, λόγω του υπέρογκου και άδικου προστίμου που έχουν επιβάλει οι τελωνειακές αρχές, μετά την έκθεση ελέγχου που έκανε το Τελωνείο Ηγουμενίτσας, και την κατηγορία για λαθρεμπορία καυσίμων, διότι το ζέσταμα του νερού, που χρησιμοποιούν οι ηλικιωμένοι του ιδρύματος, γίνονταν, με πετρέλαιο θέρμανσης και όχι κίνησης. Επισημαίνουμε δε ότι το σύνολο του πετρελαίου προέρχεται από δωρεές από επιχειρήσεις, τοπικές και μη (με κορωνίδα το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος).

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Ηπείρου σε συνεδρίασή του συζήτησε το θέμα και αποφάσισε ομόφωνα την αποστολή αυτού του εγγράφου.

Παρακαλούμε, στο πλαίσιο των δυνατοτήτων σας, που απορρέουν από την κείμενη νομοθεσία, να εξετάσετε τη δυνατότητα επανελέγχου των κυρώσεων προς το εν λόγω Ίδρυμα.

Με εκτίμηση,

Ιωάννης Λώλος
Δήμαρχος Ηγουμενίτσας
Πρόεδρος της ΠΕΔ Ηπείρου

Επισυμάτεται ολόκληρη η επιστολή προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. ΕΥΚΛΕΙΔΗ ΤΣΑΚΑΛΩΤΟ

Our website is protected by DMC Firewall!