Δευτέρα, 05 Φεβρουαρίου 2018 10:36

Ενημερωτική Ημερίδα για το νέο Κανονισμό (ΕΕ) 679/2016

Η Π.Ε.Δ. Ηπείρου, προκειμένου να υποστηρίξει τους Δήμους στο έργο της προσαρμογής και της συμμόρφωσής τους με τον νέο Κανονισμό (ΕΕ) 679/2016 του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και του Συμβουλίου για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (GDPR), διοργανώνει σε συνεργασία με την εταιρεία Blue Value ΑΕ, ενημερωτική ημερίδα, όπου θα παρουσιασθούν οι επιμέρους υποχρεώσεις και θα απαντηθούν ερωτήματα που προκύπτουν, όπως:

• Τι είναι ο GDPR και ποιά είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του.
  • Ποιά είναι τα προσωπικά δεδομένα και ποιες είναι οι ειδικές κατηγορίες δεδομένων.
  • Ποιος είναι ο νέος – υποχρεωτικός θεσμός του Υπευθύνου Προστασίας Δεδομένων (DPO).
  • Ποιες είναι οι επιπτώσεις από την μη συμμόρφωση.
  • Ποια είναι τα πρακτικά βήματα, που πρέπει να ακολουθηθούν μέχρι και την πλήρη ετοιμότητα με προθεσμία υλοποίησης την 25η Μαΐου 2018, (ημερομηνία κατά την οποία θα πρέπει να έχουν διευθετηθεί πλήρως όλα τα ζητήματα).

Από το 2016 (Μαίος) που είναι σε ισχύ ο νέος Κανονισμός (ΕΕ) 2016/679 το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και το Συμβουλιο για την προστασία των φυσικών προσώπων έναντι της επεξεργασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα (GDPR) (τον οποίο και επισυνάπτουμε), εισάγονται μία σειρά από σύνθετες απαιτήσεις και υποχρεώσεις σε νομικό, διαδικαστικό και τεχνικό επίπεδο.

Οι Φορείς θα πρέπει να προβούν σε μία σειρά από συγκεκριμένες ενέργειες, πριν από την 25η Μαΐου 2018, ώστε να αποφευχθούν τυχόν προβλήματα με την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα (ΑΠΔΠΧ).

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018, στα Ιωάννινα (αίθουσα συνεδριάσεων της Π.Ε.Δ. Ηπείρου, Ναπ. Ζέρβα 2, 4ος όροφος, τηλ. 2561023960).

Λόγω της σημαντικότητας του θέματος εκτός των Δημάρχων κρίνεται απαραίτητη η παρουσία των αρμοδίων Αντιδημάρχων, Γενικών Γραμματέων, Διευθυντών, Προϊσταμένων και άλλων υπηρεσιακών στελεχών καθώς και στελεχών των νομικών τους προσώπων δημοσίου και ιδιωτικού δικαίου.

DMC Firewall is a Joomla Security extension!