Η ιστοσελίδα βρίσκεται σε πιλοτική λειτουργία. Το περιεχόμενο της ανανεώνεται διαρκώς.
Τρίτη, 05 Δεκεμβρίου 2017 10:29

ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΚΡΑΙΑ ΚΑΙΡΙΚΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ

Σειρά προβλημάτων, σε αρκετές περιοχές, και στην Ήπειρο, προκάλεσαν τα ακραία καιρικά φαινόμενα και οι έντονες βροχοπτώσεις το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν πλημμύρες, υπερχειλίσεις σε αρκετούς ποταμούς, κατολισθήσεις και καταπτώσεις βράχων σε όλο το οδικό δίκτυο, από την Πρέβεζα μέχρι την Κόνιτσα, τα Ιωάννινα και τα Τζουμέρκα, την Άρτα και την Θεσπρωτία.

Στο διάστημα αυτό, και υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, ”επιχείρησαν” από την πρώτη ώρα, οι Τεχνικές Υπηρεσίες των Δήμων, της Περιφέρειας, σε συνεργασία και με τις Υπηρεσίες Πολιτικής Προστασίας.

Κάτω από το βάρος των ζημιών, των πληγέντων από την κακοκαιρία αλλά πάνω από όλα της απώλειας συνανθρώπων μας, ειδικά στη Μάνδρα Αττικής, και εν όψει της χειμερινής περιόδου, καθίσταται επιβεβλημένη περισσότερο από ποτέ, η συνεργασία όλων μας.

Πάγιο αίτημα της Αυτοδιοίκησης, η χρηματοδότηση μελετών και έργων για αντιπλημμυρική θωράκιση των Δήμων, κυρίως των μικρών και ορεινών, καθώς και η υλοποίηση δράσεων πολιτικής προστασίας ώστε να αποφευχθούν πλημμυρικά φαινόμενα στο μέλλον.

Το θέμα τέθηκε και στο Ετήσιο Τακτικό Συνέδριο της ΚΕΔΕ ,που πραγματοποιήθηκε στα Ιωάννινα, από 30/11 - 2/12/2017.

Ως ΠΕΔ Ηπείρου στείλαμε σχετικό έγγραφο προς το Υπουργείο Εσωτερικών με το οποίο ζητάμε το αυτονόητο, να κηρυχθούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης οι Δήμοι της Ηπείρου, όπως καταγράφονται από τους ελέγχους των αρμόδιων συνεργαζόμενων υπηρεσιών καθώς και να υπάρξει η αναγκαία οικονομική ενίσχυση για όλους τους Δήμους που επλήγησαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα καθώς και η θέσπιση ειδικού προγράμματος για την χρηματοδότηση έργων και μελετών για την αντιπλημμυρική θωράκιση.

DMC Firewall is developed by Dean Marshall Consultancy Ltd